Kursuse läbiviimise aeg: 16.11.20 – 31.03.21 Kursuse kestvus: 200 ak.tundi Kursuse keel: vene Kursuse maksumus: 2500 eurot Õppejõud: Elena Uliyanenok Telefon: +372 5343 0880 E-post: info@mtujob.ee |
Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia täienduskoolitus
Kondiiter, tase 4 (kompetentsid B.2.1-B.2.5)
Pagar, tase 4 (kompetentsid B.2.1- B.2.5)
Eesmärk: Õpetusega taotletakse, et õpilane oskab tagada valmistab pagari- ja kondiitritooteid kasutades töövahendeid ja seadmeid vastavalt tööohutusjuhenditele ning järgides toiduhügieeninõudeid;
Õpiväljundid: Sterilisatsioonitehniku koolituse lõpunu
Sihtgrupp: Erialase tasemehariduseta ja vananenud oskustega töötajad (kokad, abikokad, kondiitrid), kellel on vajadus erialase pagari- ja kondiitritoodete valmistamise täienduskoolituste järele. Toitlustusvaldkonnas töötavad isikud, kes soovivad täiendada teadmisi ja oskusi pagari-ja kondiitri eriala valdkonnas, et olla konkurentsivõimelisem tööturul. Samuti ilma erialase ettevalmistuseta FIE-d, eraisikud, kes tegelevad pagari- ja kondiitritoodete valmistamisega.
Õppe alustamise tingimused: Puudub.
Õppe maht ja ülesehitus: Koolituse kogumaht on 200 õppetundi, millest 80 tundi auditoorset tööd, 120 tundi praktikat töökeskonnas.
Õppekeskkond: Õpe toimub statsionaarses ja mittestatsionaarses õppevormis. Osalejatele on koolituskeskuse poolt tagatud õppemiseks vajalikud vahendid. Isiklikud töövahendid soetab õppija ise.
Mooduli nimetus, Õppe ülesehitus ja maht | Õppeväljundid | Õppemeetodid |
Pagari valmistamise tehnoloogia. Auditoorne töö 32 tundi Praktika 50 tundi | Toorainete kasutamine ja ettevalmistamine Masinate ja seadmete, väiketöövahendite kasutamine, ohutus Pärmitaigen- ja pärmitaignatooted Lehttaigen ja lehttaignatooted Liivataigen ja liivataignatooted Biskviittaigen ja biskviittaignatooted Keedutaigen, õhuline taigen, suhkruline taigen ning tooted nendest Kaunistusmaterjalide valmistamine. | Loeng ja praktikum |
Kondiitritoodete valmistamise tehnoloogia. Auditoorne töö 48 tundi Praktika 70 tundi | Toorainete ettevalmistamine Masinate ja seadmete, väiketöövahendite ohutu kasutamine Pärmi-,leht-, pärmileht-, liiva-, keedu- ja biskviittaignast valikpagaritoodete (sh. tordid, koogid, rullbiskviidid, keeksid, küpsised) valmistamine Tortide ja kookide valmistamise tehnoloogia, kompositsioon ja kaunistamineErinevate kreemide, täidiste, glasuuride, kaunistuspooltoodete valmistamine, kompositsioon ja kaunistamine | Loeng ja praktikum |
Õpingud loetakse lõpetatuks, kui õpilane on saavutanud õppekava õpivaljundid ja sooritanud lõpetamiseks vajaliku lõpueksami, mis koosneb teoreetilisest osast (test) ja praktilisest ülesandest (õppija valmistab koolitaja juhendamisel tehnoloogilisele kaardile vastavaid pagari- ja kondiitritooteid).
Õpiväljundid omandatud ning hindamise läbinud õppijale väljastatakse tunnistus.
Hindamisel mitteosalenud või hindamist mitteläbinud õppijale väljastatakse tõend koolitusel osalemise ja läbitud teemade kohta.
Elena Uliyanenok: täiskasvanute koolitaja/ andragoog VI kutsetunnistus, kokk ja pagar-kondiitritokk.
Lektori täiskasvanute koolitamise kogemus: 10 a.
Об авторе